fredag 6. juli 2012

Om Rundbanen

I Sverige finns elva hundkapplöpningsbanor varav fyra är godkända för riksspel. Dessa banor går under samlingsnamnet Greyhound Park och finns i dag i Skellefteå, Stockholm (Åkersberga), Borås och Landskrona. På dessa banor kan du spela Vinnare, Duo och Bantrio på plats.
Det første løpet i hundkapp gikk 1953 i Svergie, og det gikk i Stockholm. Den første banen var bygd i Stocholm i 1960. Så det er en sport som har hvore lenge i Svergie og ennu så er den ikke kommet til Norge. Så hvis man vil prøve seg på det, så må man til Svergie og de nærmaste banene, når man bor på østlandet er Borås etter E6 eller Örebro etter E18.
Alle kan komme å prøve seg på banen om det er noe for deres hunder. Men før du kan ta licens på hunden må han stå registrert hos SHCF, det gjør man med å fylle ut et eierskjema. Det sender man til dem + stamtavla på hunden. Så man selv ta et lite kurs og da må man fylle ut et skjema fra SHCF om licenssøknad. Når du har fådt din licens godkjent, så kan hunden ta licens. Du må også stå som medlem i en hundekappklubb, gjerne den du trener i og i SKK, er usikker om de godtar NKK, for jeg selv er medlem i skk.

Västerås

Da er hunden klar til licens. De starter i fra startbokser, så man må vite at de er villig til å gå inni boksene. Boksene skal være en trygg plass, for nå skal det skje noe spennende. De må få licensbok som registratoren skriver ut, og da er de klare for å ta sin licens. De tar først en sololicens og så tar de en som de løper med 4-5 andre hunder. Når de er godkjente, så kan de starte på konkuranser. Kalender for konkuranser ligger på SHCF, man melder seg på konkuranser også gjennom SHCF. Påmeldinga åpner gjerne 14 dager før og den er åpen ca 1 uke. Løpene blir klasert i klasse 1 til 5. Når de har 5 klasse 1 løp i hver distans. Så blir de tildelt elitediplom for distansen. Det er 4 distanser Lang, mellom, kort og Sprint + at det er super sprint for de over 6 år. Tidskriftet hundekapp er elektronisk og det ligger under dokumenter på SHCF. Det står også noen opplysninger på siden wippet på rundbane, deriblant linker til alle banene i Svergie.

VHS hundekapp

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar